Volimo organsko, volimo prirodu - Proizvodi s hrvatskih polja

Često se susrećemo s pitanjem kako piti aroniju i da li se smije piti u kontinuitetu.

Aronija je voće i nema opasnosti od nuspojava kontinuirane konzumacije. Dapače, preporuča se uzimati svakodnevno za zaštitu organizma od slobodnih radikala i jačanje imuniteta. Dnevna preporučena doza za konzumaciju je 50-100 ml a ovisi o stanju i potrebama organizma.

Aronija obiluje polifenolima te ograničena doza postoji kako ne bi teško sjela na želudac i kako bi izbjegli potencijalni laksativni učinak. Osobama s osjetljivim želucem preporuča se uzimanje nakon obroka ili razblažena s vodom/ bilo kojom drugom tekućinom (sok ili čaj). Idealno vrijeme uzimanja doze je ujutro jer se antioksidansi preporučaju uzimati ujutro kako bi cijeli dan štitili stanice od oksidativnog stresa. Aronija je bogata folnom kiselinom te se zato preporuča i trudnicama.

Nadamo se kako smo ovim tekstom razbili mit i zabludu o aroniji i njezinoj ograničenoj konzumaciji, što ljude nerijetko zbunjuje.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće, neki su neophodni za njeno funkcioniranje a neki unapređuju iskustvo posjetitelja. Odbijanje kolačića može utjecati na funkcionalnosti web stranice, sami odlučite želite li ih dozvoliti.