Volimo organsko, volimo prirodu - Proizvodi s hrvatskih polja

 • Aronija
 • Organski uzgoj
 • Obiteljsko imanje
 • Zdravlje
 • Antioksidansi

Aronija potječe iz Sjeverne Amerike gdje su ju otkrili Indijanci. Poznato je kako su Indijanci živeći u skladu s prirodom uzimali iz nje ono najbolje za svoje potrebe. Tako su aroniju zbog svih njenih blagodati konzumirali u sušenom obliku kao hranu za zimu, a kao lijek im je služila za želučane, crijevne tegobe i proljev.

Najkvalitetnija vrsta aronije po svom sastavu je Aronia melanocarpa i upravo nju smo odabrali za biološki uzgoj, jer je čak do tri puta jača od kultiviranih sorti. Ima vrlo visok postotak polifenola, najviše vitamina C i E, te A vitamin, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9 skupine, od minerala cink, željezo, kalij, kalcij, mangan, fosfor i jod, sadrži beta-karoten i preko 300 bioloških aktivnih spojeva. Aronija prirodno sadrži sorbitol (rijedak voćni šećer) zato ne podiže razinu šećera u krvi niti glukozu u urinu što je čini izvrsnom za dijabetičare.

Aronija sprječava mnoge bolesti:

 • smatra se najbolji prirodnim lijekom protiv raka, što dokazuju brojna znanstvena istraživanja
 • pomaže kod visokog krvnog tlaka tako što djeluje poput antiupalnog sredstva i opušta arterije putem proantocijanidina
 • izvrsna za srce i krv - djeluje protiv kardiovaskularnih bolesti i protiv anemije
 • pomaže kod šećerne bolesti tako što smanjuje razinu glukoze u urinu i razinu oksidacije lipida
 • jača imunološki sustav - prirodna zaštita od virusa i bakterija
 • zreli plodovi aronije bogati su karotenom koji štiti stanice od oštećenja, oči od nastanka mrene, a kožu od opasnih sunčevih opeklina
 • djeluje blagotvorno na crijeva i želudac, omogućava pravilan rad jetre i žuči te pospješuje izlučivanje štetnih tvari i teških metala iz organizma.

ANTIOKSIDANS BROJ 1 - aronija sadrži veliku količinu flavonoida (prirodni spoj u voću) u svom sastavu što joj daje najbolji antioksidativni kapacitet među voćem i čini ju najjačim poznatim antioksidansom današnjice, mjereno po ORAC i TEAC standardima. Antioksidansi su nam potrebni svima i svakodnevno, jer štite našu kožu i tijelo od bolesti i prijevremenog starenja.

SUPERVOĆKA - 100 g zrelih plodova aronije sadrži 16 100 ORAC jedinica dok naša dnevna doza, potrebna za zaštitu tkiva iznosi od 3000 do 5000 ORAC jedinica, pa ju ta činjenica svrstava u skupinu supervoća. Hrana s visokim brojem ORAC jedinica osim što povećava razinu antioksidansa u tijelu, usporava starenje, sprječava oštećenje stanica, smanjuje rizik od bolesti srca, artritisa i brojnih degenerativnih bolesti.

PREDLAŽU I KORISTE STRUČNJACI - obzirom da je učinkovita pri izlučivanju teških metala i radioaktivnih tvari iz organizma, ruski znanstvenici upotrebljavali su aroniju nakon nuklearne katastrofe u Černobilu 1986. za ublažavanje zdravstvenih tegoba zaraženih osoba. Zbog nevjerojatne uloge u obnovi mišića i tijela te snage koju daje organizmu, aroniju su u svojim misijama i trenažnim procesima koristili i astronauti.

Aronija - tablica vrijednosti

Jamčimo sigurnost i kvalitetu naših proizvoda

Ekološki uzgoj aronije

ekološki uzgojeno na hrvatskom polju

Stručni nadzor proizvodnje

stručni nadzor nad svim procesima proizvodnje

Strogi ekološki standardi

prerada po strogim ekološkim standardima

Što je jamstveni žig Živjeti zdravo

nositelji jamstvenog žiga "Živjeti zdravo"

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće, neki su neophodni za njeno funkcioniranje a neki unapređuju iskustvo posjetitelja. Odbijanje kolačića može utjecati na funkcionalnosti web stranice, sami odlučite želite li ih dozvoliti.